IZOBRAŽEVANJA

V Strelskem društvu Proarmis izvajamo naslednja izobraževanja:
- izpit za varno rokovanje (skladno z zakonom o orožju) - za prijavnico klikni TUKAJ
- preizkus znanja o rokovanju z orožjem - za prijavnico klikni TUKAJ
- druga izobraževanja po internih pravilih društva (dinamično streljanje)
STRELSKO DRUŠTVO PROARMIS PTUJSKA CESTA 97, 2000 Maribor

ZADEVA: Prijava k usposabljanju o ravnanju z orožjem

Polja označena z * obvezno izpolnite.Pridobivanje znanja o pravilnem ravnanju z orožjem v okviru programa za pridobitev orožne listine poteka v teoretičnem in praktičnem delu usposabljanja. Usposabljanje je namenjeno varnemu ravnanju z orožjem in uveljavlja določene standarde za vse lastnike orožja.
Glede ravnanja z orožjem je v veljavi splošno pravilo, da mora vsakdo z orožjem in strelivom ravnati s posebno skrbnostjo. Posebna skrbnost pri ravnanju z orožjem se kaže v njegovi pravilni in strokovni uporabi, nošenju, prenašanju in hrambi ter prizadevanju, da je orožje v brezhibnem stanju. Orožje je nevarno, zato je neizogibno potrebna ustrezna pravna ureditev, povezana z orožjem. Le podrobna pravna ureditev zagotavlja tudi ustrezno pravilno ravnanje. Predpisi zagotavljajo izvrševanje javnega interesa, da je zagotovljeno varno ravnanje z orožjem.
V delu teoretičnega usposabljanja se tečajniki seznanijo s predpisi pozitivne zakonodaje, osnovami nudenja prve pomoči pri ranah s strelnim orožjem in poznavanjem orožja in varnega ravnanja z orožjem.
V delu praktičnega usposabljanja se tečajniki seznanijo z obnašanjem na strelišču, streliškim redom, uporabo zaščitnih sredstev, odpravljanjem zastojev med streljanjem, izvajanjem streljanja z upoštevanjem tehnik merjenja, dihanja in proženja, čiščenjem in vzdrževanjem orožja, nošenjem in prenašanjem orožja ter hrambo orožja. Cilj usposabljanja je seznaniti in usposobiti tečajnike za samostojno, odgovorno in varno posedovanje, nošenje in prenašanje strelnega orožja v skladu s predpisi.

Zaključeno usposabljanje je formalni pogoj za opravljanje preizkusa znanja o ravnanju z orožjem.

Dokumenti

O usposabljanju

IPSC pravila s kratkocevnim orožjem

Prijava na usposabljanje

Cenik

Pristopna izjava

Več ostalih dokumentov

Copyright Proarmis d.o.o. © 2017. Vse pravice pridržane.   O piškotkih    Avtor strani